Látványos előadásba “kapaszkodhattak” a gyerekek

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei az Üzenet Táncszínház közreműködésével előadást szerveztek a gyermekvédelmi intézményekben felnövő, valamint hátrányos helyzetű gyermekeknek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának munkatársai 2022-ben  életre hívták a Kapaszkodó elnevezésű prevenciós programot, melybe az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata is bevonásra került. Közös célként fogalmazódott meg a hasznos szabadidő eltöltés megszervezése a gyermekotthonban neveltek részére és a fiatalokat érintő témában felvilágosító, interaktív foglalkozások megtartása. 
A bűnmegelőzési szakemberek úgy gondolták, hogy a Kapaszkodó program keretein belül szeretnék megajándékozni a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő gyermekvédelmi intézményekben élő, illetve hátrányos helyzetű gyerekeket egy közösségi élménnyel. 
Ehhez megvalósító partnerként a szolnoki Üzenet Táncszínház felajánlotta a Pán Péter című mese táncos formában történő előadását. A színvonalas, látványos elemekkel bőven rendelkező produkciót mintegy 450 gyermek tekintette meg a minap a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ színháztermében.

A gyermekek részére a megelőzési szakemberek rendszeresen tartanak prevenciós témájú előadásokat, foglalkozásokat, ezzel is biztosítva és elősegítve a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését.

Fotó: police.hu

Legfrissebb hírek

Katonai menetoszlopokra kell számítani

Katonai menetoszlopokra kell számítani

kövess minket

X