Követik Kínába szerződött edzőjüket a Liu testvérek

A rövidpályás gyorskorcsolyában olimpiai bajnok Liu Shaolin és Liu Shaoang nem Magyarországon készül fel a következő szezonra, hanem Kínában. Ezt a két sportoló jelentette be, és arról is beszámoltak, hogy a magyar válogatottól távozó edző, Csang Csing Lina lesz az edzőjük.

Mint írták: „Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni ezért úgy döntöttünk az idei felkészülést is együtt kezdjük el.”

Lina 2012-ben érkezett Magyarországra, a Liu testvérek ismerték őt, másfél évig nála edzettek Kínában. Késpbb szövetségi kapitány lett, és ahogy a szövetség egyik korábbi vezetője nagyon találóan megfogalmazta, ő hegyezte ki a ceruzát.

A 2018-as, váltóban elért olimpiai aranyérem után Lina kapott ajánlatokat, de akkor maradt. 2022-ben Liu Shaoang egyéniben is olimpiai bajnok lett. Lina áprilisban visszautasíthatatlan ajánlatot kapott hazájától, amit elfogadott, de azt egyelőre nem tudni, hogy Kínában szövetségi kapitány lesz-e, vagy a válogatott mellett tanácsadó. A magyar válogatott vezetését Bánhidi Ákos és a dél-koreai Dzse Szu veszi át, aki hazájában a legjobbak közé tartozott.

A hazai szövetség a Facebookon reagált a hírekre. „A csapat egy része Magyarországon készül, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor pedig a napokban a magyar szövetség edzőjével, Dzse Szu Csunnal Kínába utazik edzőtáborba, ahol a kínai válogatottal, és annak edzőjével, Csang Csing Linával kezdik az idei felkészülést.”

telex.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket