Viharos volt az első félév

Az utóbbi időkben bekövetkezett hirtelen érkező, szélsőséges időjárási jelenségek okozta károk felszámolására nagy erőket mozgósított eddig is a katasztrófavédelem.

Idén eddig 28 olyan viharos nap volt, amikor a tűzoltókat egymás után riasztották viharkárok miatt. Januárban 2, februárban egy, márciusban 2, áprilisban és májusban egy-egy, júniusban 12, júliusban pedig 9. A viharok során két ember elhunyt, őket villámárvíz sodorta el, hatan pedig megsérültek. A katasztrófavédelemhez érkező bejelentések szerint 1307 épületben keletkeztek károk, amelyből 986 lakóház volt. Néhány épület lakhatatlanná is vált, 48 embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát. Összesen 9907 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a viharok miatt. Az esetek 77 százalékában letört faágak és kidőlt fák miatt, 13 százalékban épületkárok miatt, 6 százalékban pincékben, alagsorokban felgyülemlett esővíz miatt, 5 százalékban pedig valamilyen magasból veszélyesen lógó tárgy miatt hívták a tűzoltókat. A villámárvizek és épületekbe betörő víz ellen összesen 17 370 homokzsákot helyeztek ki.

A károk minimalizálása, a balesetek megelőzése és a mielőbbi helyreállítás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a meteorológiai szolgálat riasztásait és a készenléti szervek üzeneteit, közölte a katasztrófavédelem.

Legfrissebb hírek

Névtelen terv - 2023-07-27T145237.098

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot az MME

kövess minket