Válogatott módokon bántalmazta, törölközővel csapkodta édesanyját

A Szolnoki Járási Ügyészség testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves szolnoki férfi ellen. A vádlott 2019-től 2021 novemberéig heti rendszerességgel veszekedett édesanyjával, és ezen alkalmakkor trágár módon szidta, fenyegette, megverte szülőjét. Előfordult, hogy dühében törölközővel csapott édesanyja fejére.

A vádirat szerint a férfi 2021. novemberéig lakott édesanyja szolnoki lakásában. 2019-től kezdődően heti rendszerességgel fordultak elő közöttük veszekedések, amelyek során a vádlott szidalmazta, fenyegette és tettleg bántalmazta szülőjét. Többször hangoztatta, hogy elvágja a sértett torkát és elássa az udvaron. Nem rettent vissza attól sem, hogy a gyakori viták során ököllel üsse, rugdossa az anyját. Egy alkalommal az is előfordult, hogy dühében törölközővel csapott a sértett fejére.

Az utolsó bántalmazásra 2021. november 9-én kora délután került sor, amikor a „szokásos” veszekedés során a férfi úgy elragadtatta magát, hogy ököllel megütötte édesanyját, majd talppal mellkason rúgta. A bántalmazás következtében a hölgy 8 napon belül gyógyuló, zúzódásokkal járó sérüléseket szenvedett a fején, mellkasán.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki a büntetett előéletű vádlottal szemben és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a férfi korábbi erőszakos bűncselekménye miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést is hajtassa végre, mert jelen bűncselekményét korábbi büntetésének próbaidejét megszegve követte el.

Az ügy a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik, közölte dr. Nagy Lajos csoportvezető ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei 
Főügyészség).

Legfrissebb hírek

Névtelen terv - 2023-07-27T145237.098

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot az MME

kövess minket