Tiszaroffi üzemben kelnek új életre az első Mol Bubi kerékpárok

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, ezeket térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért lehet tartós használatba venni a Felzárkózó települések programban dolgozó karitatív szervezetektől – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapesten hét éven át használt biciklik a feliratok eltávolítása után – eddig – hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után kétezer, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – írták.
Mint olvasható, a közösségi közlekedésből kivont, de erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a „Bubi” feliratot.

A kerékpárokból – a Felzárkózó települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint – eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre. A bicikliket a programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni – közölte a szeretetszolgálat.
A kommüniké szerint folyamatosan érkeznek az igénylések a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800-at alakítanak át a következő hónapokban.

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket