Terápiás kutyákkal, játékos formában tanulhattak a szolnoki gyermekotthon lakói

A segítő kutyák munkájába, mindennapjaiba nyerhettek betekintést a gyerekek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai, a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője, és terápiás kutyák segítségével. A foglalkozás során a felelős állattartással is megismerkedhettek az otthonban élő fiatalok.
A Szolnoki Rendőrkapitányság 2022-ben elindított Kapaszkodó programjának középpontjában, májusban az állatvédelem áll. Mivel a programot idén kiterjesztették a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége alá tartozó gyermekvédelmi intézményekre, ezért a szakemberek sorra látogatják a szolnoki, a kisújszállási és a tiszakürti intézményeket, és az ott lakók számára foglalkozásokat, előadásokat, színes programokat szerveznek.

A prevenciós szakemberek – köztük dr. Széphalmi Éva vármegyei főállatorvos, a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője – ezúttal Szolnokra, a Gyermekvédelmi Központba látogattak el.

A fiatalok két segítő kutyával, Zetével és Kevével is találkozhattak. A szakemberek játékos formában mutatták be a gyerekeknek, hogy mi mindenben segíthetnek a terápiás kutyák.

Fotó: kormanyhivatal.hu