Tandemkerékpárt adtak a gyengénlátóknak

Új, tágas, egyben környezetbarát helyiségbe költözött a Szolnok Széchenyi városrészében található Széchenyi Optika a minap. A rendezvény sztárvendége Szily Nóra újságíró volt, aki videóhívás keretében csatlakozott az eseményhez és mondott elismerő és biztató szavakat.  Az üzlet nyitó ünnepséget egy jótékonysági akcióval is egybekötötték. Taupert Szilvia az üzlet tulajdonosa egy tandemkerékpárt adott át a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület elnökének, Pesti Zoltánnénak.

– Szívünkön viseljük a látást és annak megőrzését, javítását – mondta Taupert Szilvia. 
– Évek óta jó a kapcsolatunk a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületével. Ők azok, akik bár siránkozhatnának, mégsem teszik. Akik bár hátrányban vannak, hozzánk, egészségesekhez képest, mégis példamutató pozitívizmussal teszik nap mint nap a dolgukat.  Így a sok, minket ért jóból most nekik is adunk. A szabadság és a mozgás örömének életérzését. Egy tandemkerékpárt adunk az egyesületnek, amelynek a segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a mozgás és a sport által nyújtott szabadságot – tette hozzá Taupert Szilvia.
– Taupert Szilvával és a Széchenyi Optikával nagyon jó az együttműködésünk – mondta Pesti Zoltánné. 
– Szerveztünk már az optikába szemléletformáló programot. Szilvia interaktív közönségtalálkozóján is részt vettünk, emellett készítettünk már közös online műsort is a járvány idején. Látássérült tagjainknak bátran merem ajánlani ezt az ügyfélközpontú optikát. A tandemkerékpározásnak nagy hagyományai vannak egyesületünknél, biztos vagyok benne, hogy sokunknak örömet fog okozni az új biciklin való tekerés – tette hozzá a Vakok és Gyéngénlátók Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.
A látás mellett van egy másik szenvedélye is a Széchenyi Optikának ez pedig nem más, mint a környezetvédelem. 2016 óta átálltak a digitális ügyintézésre, ez segít abban, hogy megóvják a Föld fáit, másrészt pedig az új üzlet teljes tetőfelülete napelemekkel van felszerelve. Az elmúlt másfél hónapban ennek köszönhetően ezerháromszáz kilogramm szén-dioxid kibocsátást takarítottak meg.

Az ünnepség végén a látássérültek és a szolnoki Gördögök Egyesület tagjai közösen ki is próbálták az újonnan átadott kerékpárt.      

Legfrissebb hírek

Biden: “kész vagyok Putyin úrral beszéni”

Biden: “kész vagyok Putyin úrral beszéni”

kövess minket

X