Súlyosbították a vádakat a Tate-fivérek ellen folyó ügyben

Az ügyészek megváltoztatták a Tate-fivérek ellen felhozott emberkereskedelem vádját, és egy újabb áldozattal egészítették ki az ügyet, írja a Reuters nyomán a news.ro.

A lap szerint a román ügyészek kedden bejelentették, hogy Andrew Tate influencer, testvére, Tristan és két másik gyanúsított ellen ezentúl folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem miatt nyomoznak. Megjegyezték, hogy ez súlyosabb bűncselekménynek minősül, mint az emberkereskedelem. A szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) továbbá egy újabb áldozattal egészítette ki az ügyet, amely eredetileg hat nő kizsákmányolásáról szólt – írja a nerws.ro a DIICOT szóvivőjére hivatkozva.

A Tate-testvérek jogászcsapata szerint a keddi változtatások a gyanúsítottak „jogi érdekeit” szolgálják. „A jogi keretet felülvizsgálták és módosították, hogy biztosítsák a pártatlan nyomozás fenntartását” – áll a közleményükben.

A Tate-fivérek és két további, romániai gyanúsított házi őrizetben maradnak a büntetőeljárás befejezéséig, amelyet emberkereskedelem, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolására irányuló bűnszervezet létrehozásának gyanújával indítottak. A gyanúsítottak tagadták a vádakat. Az ügyészek várhatóan még ebben a hónapban bíróság elé állítják őket – írja a news.ro.

A négy személy december 29-től március 31-ig volt rendőrségi őrizetben, amikor egy bukaresti bíróság házi őrizetbe helyezte át őket. Felnőttek kárára elkövetett emberkereskedelemért akár 10 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható, teszi hozzá portál.

Szintén kedden jelentették be a DIICOT ügyészei, hogy külön büntetőeljárást indítottak egy, a Tate-testvérekhez közel álló román állampolgár ellen emberkereskedelem és hét nő szexuális kizsákmányolására irányuló bűnözői csoport létrehozásának vádjával.

transtelex.ro

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket