Összeütközött az olasz légierő két gépe, a pilóták haláluk pillanatában is az embereket védték – videó

Tragikus baleset történt nem sokkal dél előtt a Róma tartományban található Guidonia felett. A légierő két repülőgépe ütközött össze és zuhant le, az egyik a városon kívül egy mezőn, a másik pedig a Viale Roma és a Via delle Margherite utcai házak között. A két pilóta azonnal meghalt.

A súlyos baleset áldozatai Giuseppe Cipriano alezredes és Marco Meneghello őrnagy voltak, akik a Guidoniában állomásozó 60. repülőszázadnál szolgáltak. A repülőgépek kiképzésen vettek részt, amikor kettő közülük összeért és elvesztették az irányítást. Silvano Frigerio repülőszázad-tábornok, a Guidonia repülőterén lévő légierő parancsnoka elmondta: “A baleset négy perccel az összesen 15 percig tartó kiképzőrepülés vége előtt történt, amelyen négy repülőgép repült egymástól körülbelül három méter távolságra a leszállási manőverig, amikor a hármas és a négyes repülőgép, azaz Cipriano és Meneghello repülőgépei elszakadtak egymástól, hogy megkezdjék a katonai repülőtér kifutópályájának megközelítését. A jelek szerint az ütközés ismeretlen okokból történt, körülbelül 1500 láb, azaz 500 méter magasságban. Két olyan repülőgépről volt szó, amelyek több mint negyven éve álltak szolgálatban, de tökéletesen működőképesek voltak. A pilótanövendékek kiképzésére használják őket, nincs rajtuk fekete doboz és ejtőernyő.

A rekonstrukció szerint a két lezuhant repülőgép körülbelül egy órával korábban szállt fel a másik két ikerpárral együtt. Mindkét elhunyt pilóta oktató volt, aki kollégáihoz hasonlóan formációs repülésen vett részt, amelynek során nem haladtak át lakott területek felett. Ezért úgy vélik, hogy az ütközés során a gépek felett elvesztették az irányítást a pilóták. Egyes szemtanúk szerint az egyik pilóta egy utolsó, kétségbeesett manőverrel próbálta elkerülni a házakkal való ütközést, és végül a parkoló autóban kötött ki: “A pilóta tett valamit, hogy elkerülje az épületeket, kikerülte őket. Véleményem szerint ez egy hős manőver volt, mert az épületeket is elvihette volna” – mondta egy lakó.

A repülőgép az utcára, egy épület előtt parkoló autóra zuhant.

Legfrissebb hírek

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

kövess minket

X