Nem volt pardon

Az elvárt különbséggel győzte le az UVSE-t a Szolnoki Dózsa az OB I. 19. fordulójában. A hazaiak három negyedben is öt- öt gólt lőttek, 19-8-ra nyertek.

Kristjan Milakovics továbbra sem tudta vállalni a játékot, így a horvát válogatott játékos helyett a szerdai egri mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Melkuhn Brúnó viselte a 10-es sapkát.

 Némi meglepetésre az első negyed felénél a vendégek vezettek 2-1-re, sőt, ha jobban belegondolunk, három UVSE-gól született gyors egymásutánban. Ugyanis Csapó Ádám és Korényi Balázs jelenleg is a fiatal újpestiek erőssége, míg a már szolnoki pólós, Konarik Ákos éppen az UVSE-ben tanulta meg a nedveslabdás szakma alapjait. 1-2 után még négy szolnoki gólt tartogatott az első negyed. A második nyolc percben is tartotta az ötöst a Szolnoki Dózsa, viszont felgyűrt ingujjal folytatta a meccset az UVSE is- négyet lőve. Ez az egyébként kisszámú néző számára nagy élmény lehetett, hiszen kilenc gól egy negyed alatt azért nem mindennapi. Viszont az edzők valahogy nem csípik annyira a sokgólos játékrészeket, mint a szurkolók.

 A 10-6-os félidei eredmény jó, legalábbis gólgazdag folytatást vetített előre, ez csak részben valósult meg. A Dózsa megint ötöt szerzett, a vendégek viszont már csak kettőt. Az UVSE hozta- a játékosok életkorából adódó- sokat úszó, „pörgős” pólóját. Ám ahogy a bajnokság meccseinek többségén a becsülendő ifjonti lendület a kellő tapasztalat, dörzsöltség, taktikai fegyelem nélkül nem elegendő a győzelemhez. A negyedik nyolc perc már csak Szolnok- gólt hozott. Ivan Zsovics akciógóljával lett meg a „közte tíz” 18-8-nál, majd szűk tíz másodperccel a vége előtt Bilal Gbadamassi is szerzett egyet. Biztosan győzött a Szolnok.

Szolnoki Dózsa- UVSE 19-8 (5-2, 5-4, 5-2, 4-0)

Gólszerzők: Angyal, Kovács Gergő, Nagy Á., Gbadamassi 3-3, Konarik, Szeghalmi, Zovics 2-2, Pető A., ill. Korényi, Belényesi, Csapó Á., 2-2, Ekler Zs., Ionescu

Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Gutai István

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket