Nagyot ugrik előre a Fekete Párduc 2 az MCU idővonalán

Wakanda védelmezőjének halála és a film cselekménye között évek telnek el.

Nemrég a Penge elhalasztása, valamint annak egyenes következményeként a filmes naptár átrendezése állította kihívás elé a Marvel filmes univerzumának minden szálát a kezében tartó Kevin Feige-t és csapatát. De nem ez lesz az egyetlen tényező, amely megnehezíti a gyakran egymásra épülő, de minimum utalásokkal telehintett filmek, sorozatok és egyéb produkciók elrendezését a Marvel egyre szövevényesebb hálóján.

Kiderült ugyanis, hogy a negyedik fázis utolsó mozija, a Black Panther: Wakanda Forever ugrik egyet az időben, ráadásul nem is kicsit, mivel a filmben visszaköszönő eseményekre évekkel T’Challa eddig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halála után kerül csak sor. A Fekete Párduc erejét és titulusát viselő wakandai uralkodó távozására az élők sorából eddig egyetlen Marvel-produkcióban sem utaltak, így nem tudjuk, hogy megelőzi-e például az idővonalon 2027-re saccolt Thor: Szerelem és mennydörgést, vagy az után következik.

Ryan Coogler, a Fekete Párduc 2 rendezője konkrétan úgy fogalmazott egy interjúban, hogy évek teltek el T’Challa halála óta, de Shuri és szerettei még mindig nem léptek a gyógyulás útjára, hanem elvonultak, távol a várostól és a technológiától, hogy átadják magukat a gyásznak. Ekkor bukkan fel namor.

A Marvel Studios nemcsak a fenti részleteket osztotta meg a nyilvánossággal, hanem a történet szinopszisát is.

„A Fekete Párduc 2-ben Ramonda királyné (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) és a Dora Milaje azon fáradoznak, hogy elhárítsák a külvilág beavatkozási kísérleteit T’Challa király halála után. Miközben a wakandaiak életük következő felvonására készülnek, a hősöknek  Nakia (Luipta Nyong’o) és Everett Ross (Martin Freeman) segítségével össze kell fogniuk, és egy új ösvényt kell kitaposniuk Wakanda királysága számára. A Tenoch Huertát Namor, egy víz alatt rejtőző nemzet királyaként bemutató filmben szerepet kapott még Alex Livinalli, Dominique Thorne, Mabel Cadene és Michaela Coel.”

gamestar.hu

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket