Mostantól minden Sparban harmadáron vásárolhatunk egy magyar cégnek köszönhetően

Országszerte minden Sparban 66 százalékkal olcsóbb élelmiszercsomagokat vásárolhatunk a Munch ételmentő applikációval.

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi Spar és Interspar áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába. A Munch nevű magyar startup applikációjával 66 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez, számolt be a cég a Forbes.hu-nak küldött közleményben.  

Ez lehet a csomagban

A világon előállított élelmiszerek egyharmada kárba vész vagy hulladékká válik. Ez csak Európában évente közel 90 millió tonna kidobott élelmet jelent. A Spar és a négy egyetemista által alapított Munch tavaly november óta stratégiai partnerek. Eddig 19 üzletben tesztelték az ételmentő csomagok népszerűségét, mostantól azonban országszerte minden Sparra és Intersparra kiterjesztik az együttműködést.

A hazai áruházlánc esetében zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek, csomagolt és csomagolatlan kenyerek, pékáruk, sós- és édes finomságok, tejtermékek, tészták, szalámik, felvágottak, friss tojás, valamint további, hűtést nem igénylő termékek lehetnek a Spar Munch-meglepetés csomagjaiban. Ezeket az eredeti ár harmadáért, vagyis 66 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni

Ez a gyakorlatban egy nagyjából 3000 forint értékű csomagnál 1000 forintos, míg az 1500 forint értékűnél 500 forintos „munchos” árat jelent.  

A tesztidőszak alatt 26 ezer csomag talált gazdára, ami közel 26 tonna élelmiszer megmentését tette lehetővé, írták a közleményben. A vásárlók nem tudhatják előre, pontosan mit tartalmaz majd a csomagjuk, mindig az kerül bele, ami éppen az adott napon megmentésre vár.

Három országban muncholnak

A Munchot egyetemistaként alapította Wettstein Albert, Perepelica Kirill, Zwecker Bence és Zsoldos Botond. Az elmúlt két és fél évben a Munch alkalmazáson keresztül közel több mint 800.000 adag ételt mentettünk meg, s ez közel 2 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás megspórolását jelentette. Magyarországon kívül Csehországban és Szlovákiában is jelen vannak.

forbes.hu

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket