Megyénkben is károkat okozott a vihar

Megyénket sem kerülte el szombaton a viharos erősségű szél, összesen tizenhárom településről érkezett mintegy negyven bejelentés. A legtöbb hívás Karcagról, Mezőtúrról, Szolnokról, Kisújszállásról, Túrkevéről és Berekfürdőről érkezett, de Jászkiséren, Kenderesen, Kunmadarason, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaörsön és Tiszaszőlősön sem maradtak munka nélkül a tűzoltók.

A legtöbb esetben az egységek kidőlt fákhoz, meglazult tetőcserepekhez és tetőszerkezeti elemekhez vonultak. Mezőtúron a kórház udvarán dőlt ki egy fa, amely megrongálta az intézmény kerítését. A városban egy közlekedési jelzőlámpa tartóoszlopa is megdőlt a szél hatására, illetve a városi rendőrkapitányság tetőszerkezete is kisebb kárt szenvedett.

Kisújszálláson a városi könyvtár tetejére dőlt egy fa, melynek során a héjazat és a csatorna is megsérült. Kenderesen a régi trafóház tetejét bontotta meg a viharos erősségű szél.

Szolnokon, a megyei kórház mosoda épületre dőlt egy nagyméretű platánfa, melyet a helyi tűzoltók magasból mentő segítségével, több órás munkával tudtak csak eltávolítani (képünkön).

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Legfrissebb hírek

central-0791016818-e1714968583455-1024x577

Zivatarokra figyelmeztetnek négy vármegyében

kövess minket