Még lejjebb

Megint nem tudott nyerni a Szolnoki MÁV FC. Az NB II. hétközi fordulójában ezúttal Dorogon szenvedett vereséget a csapat.

Támadásban rendkívül tompa volt már vasárnap, a Szeged elleni hazai mérkőzésen is a csapat (a vendégek 2-0-ra nyertek…) és Dorogon sem fordult ki sarkaiból a futballvilág. Pedig Csábi József vezetőedző öt helyen is megváltoztatta a vasárnapihoz képest a kezdőcsapatot. Mindhiába.

 A nagyon is nézőbarát időpont (szerda, 13 óra!!!) nézők, szurkolók tízezreit csalogatta ki a Buzánszky Jenő Stadionba- írhatnánk, ha ennek töredéke is igaz lenne. A valóság az, hogy alig hetvenen lézengtek a lelátón. Hiába, a diák iskolában van ilyenkor, mások a munkahelyükön…

 A közeli dombok még visszhangozták a helyi műsorközlő szavait, amikor megszerezte a vezetést a Dorog. A negyedik percben Szabó Lucashoz került a labda, aki tizenöt méterről rá is lőtte. A legkevésbé sem ágyúgolyó- sebességgel érkező labda a jobb kapufa közreműködésével vánszorgott át a gólvonalon. 1-0. Hét perccel később teljesen váratlanul majdnem kiegyenlített a MÁV: szöglet után Kovács Olivér fejese után a kapufán csattant a labda. Ekkor már mezőnyfölényben volt a Szolnok, igaz, ezt a hajára kenhette a csapat, hiszen az ellenfél kapuját nem veszélyeztette a Kovács- fejest leszámítva. A 32. percben megint egy távoli lövés kötött ki a szolnoki kapuban: ezúttal Izing tesztelte Csákit, aki védte is a löketet, a kipattanó azonban Szabó elé került és Dorog legnépszerűbb Lucasa duplázott. 2-0. A félidő hátralévő részében megint csak a meddő labdabirtoklásban volt jobb a Szolnok.

 A második félidő első tíz perce álmosító eseménytelenséggel telt, amikor is Rokszin tette próbára Mursitsot, de a dorogiak kapusa biztosan fogta a labdát. Ezt követően sem volt sok játék, a Szolnok átvette ugyan az irányítást, de kapura továbbra sem jelentett veszélyt. Még azt sem írhatjuk, hogy egymás hibáiból éltek volna a csapatok, hiszen bárki is elrontott egy játékhelyzetet, az ellenfél kisvártatva ugyancsak jeleskedett a tévesztésben.

 A Szolnoki MÁV FC zsinórban hetedik mérkőzésén maradt nyeretlen- sőt, ha a Csákvár elleni, a hatodik fordulóból elhalasztott, de október 20-án lejátszott meccset is beleszámítjuk, akkor már nyolcasra rúg ez a sorozat. A szakvezető gondjait az sem enyhíti, hogy továbbra is benne a gól a csapat játékában (a hetes nyeretlenségi széria gólkülönbsége 1-10!!!). Legutóbb a Békéscsaba elleni hazai mérkőzés 52. percében Tóth Bence lőtt gólt, az azóta eltelt 308 játékperc maga a gólaszály.

Gutai István

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket