LMP: a kormány kérdezze meg az embereket az akkumulátorgyárakról

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy nézzen szembe az emberek véleményével, és tegye lehetővé, hogy egy országos népszavazáson nyilváníthassák ki véleményüket az akkumulátorgyárakról.

Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagjai csütörtöki budapesti sajtjótájékoztatóján kijelentette: az emberek döntő többsége az LMP-vel ért egyet, és nem akar „akkumulátorgyarmatosítást”. Ezt mutatja a Greenpeace reprezentatív felmérésének eredménye, amely szerint a magyarok 62 százaléka utasítja el további üzemek ide telepítését – mondta.  
    
Kijelentette azt is, hogy az akkumulátoripari stratégia megvalósításához semmi nem áll rendelkezésre: nincs nyersanyag, ahogy elegendő energia vagy víz sem. Tetlák Örs felhívta a figyelmet arra is, hogy néhány napja Iváncsán került kórházba számos dolgozó, mert veszélyes anyagokat lélegeztek be. A gyár felépítői pedig azt állítják: több százmillió forinttal tartoznak nekik.
    
„Eközben a kormánypropaganda továbbra is azt szajkózza, hogy az akkumulátoripar szigorú szabályozási környezetben működik” – tette hozzá a politikus, aki szerint azonban a valóság az, hogy ezen üzemek komoly kockázatot jelentenek az elégtelen felügyelet és a kizárólag a multik érdekét néző kormány hanyagsága miatt.

Legfrissebb hírek

8bc3b2aaf4244322b913d6aa7531846c

Elájult Magyarországtól a hazánkban forgató hollywoodi világsztár 

kövess minket