Letartóztatásba került a vesztegetés elfogadásával gyanúsítható szolnoki orvos

A Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa 2023. július 26. napján meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte annak a szolnoki orvosnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, büntetési tételük 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés, azokat sorozatosan követte el a gyanúsított.

Ezen kívül a gyanúsított feltehetően jelentős vagyonnal rendelkezik, amely biztosíthatja számára, hogy a büntetőeljárás alól megpróbálja magát kivonni.

A másodfokú bíróság azt is megállapította, hogy az eljárás jelen szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő más személyt vagy személyeket jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot rejtene el.

A másodfokú bíróság döntése ellen nincs helye fellebbezésnek, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Legfrissebb hírek

central-0669137560-2-e1720425956424-1024x577

Döntöttek a keddtől érvényes üzemanyagárakról

kövess minket