Lemondott a francia labdarúgó-szövetség szexuális zaklatással vádolt elnöke

Kedden lemondott posztjáról Noël Le Graët, a francia labdarúgó-szövetség elnöke, aki több mint 11 éven keresztül vezette a szervezetet.

Le Graët ellen január óta zajlott vizsgálat a francia sportminisztériumban szexuális zaklatás és hatalommal való visszaélés gyanúja miatt. A 81 éves sportvezetőt akkor fel is függesztették, de csak most döntött arról, hogy végleg távozik posztjáról.

A vizsgálat eredményét 13 nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra a minisztérium. Ebben többek közt az is szerepelt, hogy az elnök nőkkel szemben tanúsított viselkedése összeegyeztethetetlen volt a pozíciójával.

Sonia Souid játékosügynök vádjait is kivizsgálták. Souid szerint Le Graët verbálisan és szexuálisan is zaklatta őt.

A Guingamp egykori klubelnökeként ismertté vált Le Graët szakmai kvalitásait ritkán kérdőjelezték meg: 2011 óta tartó elnöklése óta a francia futball nagy sikereket ért el, két világbajnoki döntőbe is eljutott a válogatott, és ebből egyet meg is nyert.

Mégis, épp a zaklatási ügy kipattanása előtt botrány kavarodott Le Graët körül , amikor egy interjúban az érintett felhatalmazása nélkül arról beszélt, hogy Zinedine Zidane szeretné elvállalni a válogatott irányítását. Az eset azzal lett igazán kellemetlen, hogy a kapitány Didier Deschamps nem sokkal korábban hosszabbította meg szerződését a szövetséggel 2026-ig. (France24 via AFP)

444.hu

Legfrissebb hírek

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

kövess minket

X