Kilenc év kóma után ébredt fel egy kétgyerekes anya, 100 millió forintra perelik a kórházat

Kilenc év kóma után ébredt fel a kétgyermekes anya, akit helyzete ellenére volt férje gyerektartásért még be is perelt – írja a Blikk.

Varga Katalin története kilenc éve kezdődött, mikor egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét közben egy kórházi baktérium támadta meg, emiatt került éberkómába. Emiatt hosszú évek óta nem tudott beszélni, és mozdulatlanul töltötte mindennapjait, ennek fényében nagy előrelépés, hogy kérésre már meg tud csinálni néhány dolgot.

Katalin édesanyja jelenleg is perben áll, 100 millió forintos kártérítést követel a kórháztól. Helyzetüket nehezíti, hogy a gyerek- és rokontartás miatt pereskedő volt férjnek még 600 ezer forintot ki kell fizetniük.

Varga Katalin még nem képes ellátni magát, de néhány dologra már elkezdett reagálni, ezt a jelenlegi állapotát úgynevezett minimális tudatállapotnak nevezik, írja a lap. Katalin gyerekeit az apjuk magához vette, így ők nem is látogatták, amíg a kómában volt. Egyedül a nagykorú lánya kereste fel nyolc évvel a kómába kerülése után.

A családja most abban bízik, hogy Katalint felveszik egy rehabilitációs intézetbe, később pedig koponyaimplantátumot ültethetnek be neki, amivel tovább javulhat az állapota.

telex.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket