Kihallgatják Donald Trumpot

A New York-i főügyész hivatalának ügyvédei várhatóan szerdán hallgatják ki Donald Trump, korábbi amerikai elnököt vállalatával, a Trump Organization pénzügyeivel kapcsolatban – tudta meg a CNN.

A New York-i főügyész ügyvédjei szerdán hallgatják ki a volt elnököt. Ezzel a három éve tartó polgári nyomozás Trump vállaltának pénzügyeivel kapcsolatban új szakaszba léphet. A kérdés az, hogy a Trump Organization félrevezette-e a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy megtévesztő pénzügyi kimutatásokat adott át nekik. Azt egyelőre nem tudni, hogy Trump válaszol-e, vagy érvényesíteni fogja a törvény által biztosított jogát és nem válaszol majd a kérdésekre a zárt ajtók mögötti tanúvallomás során.

Trump szerdán, kora reggel saját közösségi oldalán úgy reagált, hogy „ez az Egyesült Államok történetének legnagyobb boszorkányüldözése”.

„Nagyszerű társaságomat és engem is minden oldalról támadnak”

– fogalmazott, majd banánköztársaságnak nevezte az országot.

Trump több tanácsadója is azt tanácsolta, hogy a volt elnök válaszoljon a kérdésekre, mert korábban eskü alatt vallott a pénzügyi kimutatásairól. Ezzel szemben mások óva intették ettől mondván: „ne adjon válaszokat a lehetséges jogi következmények miatt.”

Donald Trumpnak viszonylag sűrű hete van: helyi idő szerint kedd este derült ki, hogy a volt elnök a jövőben nem titkolhatja tovább adóügyeit, képviselőház szakbizottsága megkaphatja Trump adóbevallását. Ez az ítélet pedig nem sokkal azután született meg, hogy az FBI emberei bejelentés nélküli házkutatást tartottak a korábbi elnök floridai otthonában, ahol – hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint – még az elnökségi idejéből származó iratokat kerestek.

telex.hu

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket