Kevin Spacey bizonyítani szeretné ártatlanságát

Kevin Spacey Nagy-Britanniába repül, hogy bíróság elé álljon és tisztázza a nevét a szexuális zaklatás vádjával kapcsolatban – mondta kedden reggel, a Good Morning America című műsorban.
A 62 éves színész keddi közleményében tudatta, hogy önként kíván megjelenni a brit bírósága előtt, miután múlt héten, három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadás miatt emeltek vádat ellene. A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatok 30-40 év körüliek.

Az állítólagos incidensek Londonban történtek 2005 márciusában és 2008 augusztusa között, illetve Gloucestershire-ben 2013-ban.
A hivatalos vádemelés mindaddig nem történhet meg, amíg a színész nem tartózkodik az országban, erre reagált a K-Pax sztárja nyilatkozatában: „Nagyra értékelem a brit ügyészség közleményét, amelyben emlékeztette a médiát és a nyilvánosságot, hogy jogom van a tisztességes eljáráshoz és ártatlan vagyok, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják. Önként fogok megjelenni az Egyesült Királyságban és megvédem magam ezekkel a vádakkal szemben.”
Kevin Spacey-t első ízben 2017 októberében Anthony Rapp színész vádolta meg azzal, hogy 1986-ban, részegen, agresszíven és szexuálisan közeledett az akkor 14 éves Rapp felé. Spacey akkor közösségi oldalán reagált a vádra. Válaszában kifejtette, hogy bár nem emlékszik az esetre, de ha valóban így cselekedett, akkor elnézést kér az elfogadhatatlan viselkedése miatt.

Ezt követően mások is a nyilvánosság elé léptek: az újságíró Heather Unruh, a filmkészítő Tony Montana, egy színész, Roberto Cavazos, továbbá az éppen akkor készülő Kártyavár című sorozatban dolgozó nyolc személy is zaklatásokról számolt be. A The Guardian magazin állítása szerint több olyan ember is kapcsolatba lépett velük, akik azt állítják, hogy Spacey – az Old Vic színház művészeti igazgatójaként közismert volt arról, hogy fiatal fiúkat fogdosott és illetlen módon viselkedett.

A zaklatási vádakat követően törölték a Kártyavár című sorozatot; a hatodik, egyben befejező évad forgatását felfüggesztették. A sorozat 2018-ban ért volna véget. Egyes források szerint már Spacey botránya előtt is megszületett a döntés a sorozat befejezéséről. Bejelentették, hogy Spacey semmilyen formában nem fog részt venni a Kártyavár készítésében. Továbbá a sorozatot készítő Netflix egy olyan életrajzi film utómunkálatait is leállította, melyben Spacey Gore Vidalt (amerikai politikus, író) alakítja. A Netflix nem kívánja bemutatni a filmet a jövőben, illetve minden együttműködést megszakított a színésszel.

Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas színész, olyan nagyszerű filmekben szerepelt, mint az Amerikai Szépség, A közönséges bűnözők és a K-PAX – A belső bolygó. Korábban a londoni The Old Vic színház művészeti vezetője volt.

forrás: mirror.co.uk/wikipedia.org

Czapkó Dorottya

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket