Kétkerekűek fekete napjai

Az elmúlt 4 nap alatt vármegyénkben 7 olyan személyi sérüléssel járó baleset történt, amelyekben kerékpárosok voltak érintettek.

Szolnokon egy gyalogos-átkelőhely mellett futó kerékpárútra úgy hajtott rá a biciklis, hogy nem adott elsőbbséget az ott áthaladó személygépkocsinak.

Szintén Szolnokon egy kerékpáros balra kanyarodása előtt nem győződött meg arról, hogy egy gépkocsi már megkezdte az ő előzését. Jászberény egyik kereszteződésében a kerékpáros nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek. Tiszafüreden pedig egyszerűen lassítás nélkül hajtott át a gyalogos-átkelőhelyen a kerékpáros. A gépkocsivezető már hiába fékezett. Egy parkolóból kitolató személygépkocsi sodort el egy biciklist Tiszaföldváron.

Egy személygépkocsi sofőrje pedig úgy előzött meg egy elektromos kerékpárost Karcag egyik utcáján, hogy a sávjába való visszatéréskor nem tartott kellő távolságot és összeütköztek.

Szintén Karcagon egy személygépkocsi nem észlelte a gyalogos-átkelőhely előtt megálló, majd azon átkerékpározó biciklist és elütötte. Mindegyik érintett kerékpáros megsérült!

A konklúzió szomorú: sajnos, még mindig hiányos a szabályok ismerete a kerékpáros közlekedésre vonatkozóan, közölte a Balesetmegelőzés Szolnok vármegye Facebook.