Kapás és Hosszú elődöntős 200 méter pillangón

A címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

    A délelőtti előfutamban előbbi remek hajrával, 2:09.24 perces idővel holtversenyben a hetedik lett. A vegyes zónában Kapás arról beszélt, kicsit fáradtnak érzi magát, de szerencsére a többiek sem voltak túlságosan gyorsak. Hozzátette, az elődöntőben 2:08-cal kezdődő időt szeretne úszni, ami szerinte elég lehet a fináléhoz.
    A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú legutóbb 2017-ben, az ugyancsak a Duna Arénában rendezett világbajnokságon indult el ebben a számban nagy világversenyen, akkor broznérmes volt. Most a 33 éves versenyző 2:11.22 perces idővel, a 14. helyen lépett tovább.

  A vegyes zónában Hosszú elárulta, a tegnapi pihenőnapja ellenére kicsit fáradtnak érzi magát, és amikor a futamban hatodikként nyúlt be a célba, azt gondolta, nem jut tovább. Ezzel együtt örül annak, hogy újra úszhat, és megpróbál javítani az időn, a szám pedig jó felkészülést jelenhet a 400 méter vegyesre.

MTI

Legfrissebb hírek

Katonai menetoszlopokra kell számítani

Katonai menetoszlopokra kell számítani

kövess minket

X