Hat nagyszínpadi bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban

Hat nagyszínpadi, ezek közül öt bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban – közölte a teátrum az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Lila ákác, az Eldorádó, a Hajmeresztő, a Figaro házassága – avagy egy őrült nap és a Függöny fel című bérletes előadást láthatja majd a közönség a következő évadban. A gyerekeknek az Aranykulcsocska című mesejátékot mutatják be bérleten kívül.Emellett a 2022-2023-as évadból három műsort repertoáron hagynak, így bérleten kívül játsszák az Ágacska, A király beszéde és A fösvény című előadást.

A Színműhelyben a következő évadban is látható a New York-i komédia, az Antigoné, a Névtelenül és Az öldöklés istene című darab, illetve bemutatják a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játékot.

A közleményben szerepel, hogy Barabás Botond, a szolnoki teátrum igazgatója megalapította a Szendrey Brigitta-díjat, amelyet egyik kollégájukról nevezett el, aki hosszú éveken át volt „oszlopa” a Szigligeti társulatának „láthatatlan” munkájával, és akit fiatalon vesztettek el. Ezt azoknak a nem művészi tevékenységet végző szakembereknek adják minden évben, akik kollégáik által is elismert munkájukkal segítik a színház művészeti tevékenységét.
Az előtte tisztelgő díjat első alkalommal Besenyi Anna kapta.

MTI
Fotó: Szigligeti Színház Facebook

Legfrissebb hírek

Névtelen terv - 2023-07-27T145237.098

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot az MME

kövess minket