Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Lagzi Lajcsinak

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművésznek, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére.

Mint írták, a férfi védője január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben halasztást kért a börtönbüntetés megkezdésére.

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de „mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására”. Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett börtönbüntetését megkezdenie – derül ki a közleményből.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én áramlopás miatt jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt „gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak”.

Sajtóértesülések szerint szerdán kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését a kecskeméti börtönben.

telex.hu /  Fotó: Lakatos Péter / MTI

Legfrissebb hírek

Kétkerekűek fekete napjai

Kétkerekűek fekete napjai

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

kövess minket

X