Hajdú-bihari Jobbik-elnök: Kilépek a pártból

Pár napon belül kilépek a Jobbikból – mondta a Telex kérdésére Salamon Gergő, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke. Azért kérdeztük a politikai terveiről, mert korábban a Telexnek azt nyilatkozta: „ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része”. Márpedig a korábbi Jobbik-elnök és volt miniszterelnökjelölt-jelölt Jakab múlt csütörtökön otthagyta a pártot.

Salamon – aki a párt és az összellenzék országgyűlési képviselőjelöltje volt az áprilisi választásokon – a debreceni 3. számú egyéni választókerületben, kérdésünkre hozzátette: vele együtt várhatóan a párt számos hajdú-bihari tagjának a kilépése „valószínűleg szintén meg fog történni” a közeljövőben. Szerinte a folyamat végén csak egy tagszervezet és összesen négy-öt Jobbik-tag maradhat a megyében.

Arról is beszélt: várhatóan ő is, a pártból kilépő társai is csatlakoznak majd Jakab Péter új formációjához. Személyes döntését Salamon az ellene szóló, valamint a megyei tagok elleni támadásokkal indokolta.

Munkatársunknak felidézte azt az augusztus eleji debreceni rendezvényt is, amelyre megyei elnökként nem kapott meghívást, valamint Ander Balázs posztját, amelyben az egyik megyei tagtársa munkáját bírálta.

A Jobbik erodálódásában a hajdú-bihari elnök – és ha bejön a jóslata – tagság távozása nem az első lépés. A párt eddigi Pest megyei elnöke, Zágrád Nándor szombaton jelentette be, hogy otthagyja a Jobbikot, ami azzal indokolt, hogy számára Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban.

telex.hu

Legfrissebb hírek

A Gazprom az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is leállíthatja

A Gazprom az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is leállíthatja

kövess minket

X