Ha jól figyel, ma megláthatja a napot is. Aztán a hónap végéig esni fog

Szerdán egy majdnem fél napra eláll az eső az ország nagy részén, de csak azért, hogy többfelé már délután újrakezdje, majd este az egész országban essen. És aztán kitart a következő két napban az esős időjárás – legalábbis a mostani előrejelzések szerint –, hogy aztán szombattól visszatérjen a felhős, de szárazabb, és 20 fok körüli, néha fölötti hőmérsékleteket hozó idő.

Amilyen a most délelőtt is lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország délkeleti csücskét leszámítva délelőtt mindenhol napos és felhős időjárás váltogatja egymást, csapadék nélkül. Dél körül a leghidegebb területeket leszámítva 11-15 fok várható.

Aztán a déli óráktól nyugat felől újra felhősödés kezdődik, fokozatosan beborul az ég. Késő délután előbb a Dunántúlon, este keletebbre is elered az eső, a Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat. A prognózis szerint a déli szél sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 15 és 20, késő este 10, 15 fok között alakul.

A következő két napban is sok eső, de mellette napközben akár 23-24 fokos csúcshőmérséklet is várható. Szombattól viszont napokon át mindennap több órára kisüthet a nap, igaz, reggelenként az országban sokfelé komoly ködképződés várható.

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket