Évadnyitó társulati ülést tartottak

Társulati üléssel és próbákkal nyitotta meg az idei évadot a Szolnoki Szigligeti Színház kedden délelőtt. A tisza-parti teátrum idén hat nagyszínpadi bemutatóval, köztük öt bérletes előadással, és számos vendégművésszel várja a közönséget, immár a megújult színházépületben.  

Mint az az eseményen elhangzott, hat nagyszínpadi bemutatóval várja közönségét a társulat a 2022/23-as évadban.  

A színház a névadó, Szigligeti Ede leghíresebb remekműmével, a Liliomfi című komédiával nyitja meg kapuit szeptember huszonharmadikán. 

Az előadás rendezője Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója. Az évad második bemutatója David Saidler, A király beszéde című szellemes, elegáns, humorban gazdag színműve lesz. Az előadást a fiatal Dicső Dániel állítja színpadra. Ezt januárban Kurt Weill és Bertolt Brecht Koldusoperájának bemutatója követi, melyet a Kossuth- és Jászai-díjas érdemes művész, Eszenyi Enikő rendezésében láthatnak majd a nézők. A negyedik nagyszínpadi bemutatót, az Egy lócsiszár virágvasárnapját, Csiszár Imre viszi színpadra. Legvégül Moliére A fösvény című színdarabot láthatja közönségünk Mucsi Zoltán főszereplésével, Szabó Máté rendezésében.

Mindeközben a gyermekeket várja majd bérleten kívül az Ágacska című zenés mesedarab, melyet Márkó Eszter állít színpadra. A Szín-Mű-Helyben egy bemutatóval készül a társulat, mégpedig a New York-i komédiával, Szurdi Miklós rendezésében.

Műsoron marad az Antigoné, az Őszi szonáta, Az öldöklés istene, újra műsorra tűzik a Névtelenül című monodrámát, illetve a Déryné program keretében a Bakaruhában című előadást is láthatja még a közönség. 
A társulati ülést követően azonnal elkezdődött a művészi munka is, a Liliomfi és az Ágacska olvasópróbáival, közölte Szolnok hivatalos oldala.

Fotó: Szigligeti Színház Facebook

Legfrissebb hírek

Zivatarveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ péntekre

Zivatarveszély miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ péntekre

kövess minket

X