Észak-Korea nem viccel ha a Squid Game című sorozatról van szó

Golyó általi halálra ítéltek egy észak-koreai férfit, amiért becsempészte a Squid Game (Nyerd meg az életed!) című dél-koreai Netflix-sorozat egy példányát Észak-Koreába, és diákok között terjesztette a filmet. A kommunista párt központi bizottságának határozata alapján elbocsátották az iskola igazgatóját, valamint a diákok osztályfőnökét is.

Az iskola hat másik diákját – akik csak nézték a sorozatot – öt év kényszermunkára ítélték, a tanárokat és iskolai dolgozókat pedig elbocsátották, és távoli bányákban kell majd dolgozniuk.

Nem meglepő, hogy Észak-Koreában nem örültek a dél-koreai sikersorozatnak, mert a két ország közti konfliktusról is jócskán szó van benne. Azokat pedig különösen szigorúan büntetik Észak-Koreában, akik az ellenséges Dél-Koreából vagy az Egyesült Államokból csempésznek be bármilyen médiaterméket vagy kulturális anyagot. Észak-Korea szigorúan tiltja a nyugati és a dél-koreai filmek és egyéb kulturális termékek bevitelét az országba. A rendőrök razziát tartottak az iskolában, hogy megtalálják a film összes kópiáját.

A Netflix rekordnézettségű sorozatáról itt írtunk bővebben.

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket