Előfizetéses lesz a Facebook és az Instagram

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy előfizetéses hitelesítést terveznek bevezetni a Facebookon és az Instagramon, a Twitter megoldásával ellentétben azonban ők hivatalos dokumentumokat is bekérnének a pipáért, cserébe pedig egyenes kapcsolatot biztosítanak majd a fizetős felhasználóknak az ügyfélszolgálathoz.

Az előfizetés, ami a tervek szerint a Meta Verified nevet viseli, 12 dollár lesz a weben keresztül, vagy 15 dollár, ha az Apple rendszerein keresztül fizet elő valaki.

A Meta Verified státusz először Ausztráliában és Új-Zélandon válik elérhetővé néhány Facebook-felhasználónak, majd “hamarosan” elindítják globálisan is. A hivatalos közleményből kiderült, Zuckerbergéknek az a célja, hogy növeljék az oldalak hitelességét, amihez hivatalos okmányt is el fognak kérni a felhasználóktól, miközben persze jó bevételi forrást is jelent ez az új funkció. Emellett az előfizetőknek kevésbé kell félnie a személyazonosságukat lenyúlni kívánó kamufiókoktól, jobban fognak látszani a keresésekben, kommentekben, ajánlásokban, és egyéb exkluzív funkciókat is kapnak, amiket egyelőre nem részleteztek.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy jó az időzítés, hiszen a Twitter éppen a falra mászatja a felhasználókat a fizetős kék pipával. A hírek szerint a bevezetése óta, annak ellenére, hogy egyre több országban elérhető, csak körülbelül 290 ezer ember fizetett elő, végső elkeseredettségükben pedig már egy fontos biztonsági funkciót is a havi előfizetés mögé akarnak rejteni.

pcworld.hu

Legfrissebb hírek

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

kövess minket

X