Eladják a Citromailt, norvég tulajdonosa lesz

Megválik ingyenes e-mail platformjától, a Citromailtól a Centrál Médiacsoport Zrt. A cég ezt egy, a fióktulajdonosoknak küldött értesítőben jelentette be, melyben leírja, hogy a Citromail.hu weblap és az adatbázis teljes tartalmával együtt kerül új tulajdonosához, a norvég Fjordmail International AS-hez.

Az egykor a Freemail-lel együtt a magyar ingyenes e-mail szolgáltatások szegmensét meghatározó Citromail aktuális, aktív felhasználói bázisáról gyakorlatilag semmit nem tudni, a szolgáltatás ugyanakkor több, egymástól független felmérés alapján már az előző évtized első felében is jelentős lemorzsolódással küzdött.

A Centrál Médiacsoport közleményében leszögezi, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tranzakció során a levelezőrendszer működése folyamatos legyen, illetve az adatok biztonsága a „jelenlegivel azonos szintű maradjon” a változást követően. Mindebből arra lehet következtetni, hogy az adatbázis a jelenlegi hoszting partnertől, a Drávanet Zrt-től fizikailag a nem EU-tag Norvégiába költözik a tranzakció részeként. Ezzel párhuzamosan a felhasználókat az uniós adatvédelmi rendelet értelmében tiltakozási lehetőség illeti meg, így aki nem kívánja, hogy adatai az új adatkezelőhöz kerüljenek, jelezheti azt az üzemeltetőnél, mely ezt követően törli a fiókját.

A vevő, a norvég Fjordmail International több, elsősorban skandináv gyökerű (köztük három norvég, kettő dán és egy finn) publikus webmail-rendszert és híroldalt üzemeltet, a cégnek a Citromail lehet az első kelet-európai érdekeltsége.

hwsw.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket