Egy diák javította ki Vladimir Putint előadása közben

Vladimir Putin orosz elnök a tanévnyitó alkalmából olyan gyermekekkel találkozott, akik különböző tanulmányi versenyeket nyertek. Az előadás interaktív volt, így a tanulóknak lehetősége nyílt kérdezni az elnököt. 

Az egyik kérdésre válaszolva Putin Nagy Péter háborúiról kezdett el beszélni, amikor is az elnök 1709- es Poltovai Csatát a Hétéves Háború eseményei közé sorolta, amikor is Nikanor Tolstyk a középiskola egyik tanulója szót kért és kijavította az elnököt, hogy a Poltovai csata nem a Hétéves Háborúban, hanem a Nagy Északi háborúban történt, ami 21 évig tartott 1700 -tól 1721-ig.

Az iskola igazgatója nem örült annak, hogy diákja kijavította az elnököt, tiszteletlennek találta és úgy gondolja, hogy a fiúból hiányzik a szerénység.

Később az eset kapcsán megkérdezték Putintól, hogy mennyire sértő számára az, hogy egy diák kijavította előadás közben, ezzel őt kellemetlen helyzetbe hozva. Putin válaszában leszögezte, hogy nem sértette meg, sőt örül annak, hogy vannak olyan diákok akik ennyire ismerik hazájuk történelmét.

Az előadás során egyébként volt, aki arra kérte az orosz elnököt, hogy iratkozzon fel a YouTube csatornájára, amire egyébként nem került sor.

Forrás: https://www.themoscowtimes.com/2021/09/02/russian-student-schools-putin-on-military-history-a74953

Kép: Putin.jpg Forrás: kremlin.ru

Pataki Gergő

Legfrissebb hírek

8bc3b2aaf4244322b913d6aa7531846c

Elájult Magyarországtól a hazánkban forgató hollywoodi világsztár 

kövess minket