Csaknem kétmilliárd forintból bekötőút épül Kecskemét határában

Csaknem kétmilliárd forint európai uniós támogatással bekötőút épül Kecskemét határában összeköttetést teremtve az M5-ös autópályával és a 445-ös főúttal – közölte Kecskemét polgármestere az MTI-vel.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: az útfejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 1,937 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a kecskeméti önkormányzat.     A projekt célja Hetényegyháza városrész, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és a meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése – tette hozzá.     A polgármester közlése szerint a beruházással mintegy 2,2 kilométer hosszan fejleszti a közutakat. Építenek egy új csomópontot is a jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utcától a temetőig, több mint 500 méter hosszúságban, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút épül.
    
Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy az új bekötőút elősegíti a településrészen található vállalkozások, valamint Kecskemét déli gazdasági övezetének egyszerűbb megközelíthetőségét a környező településekről érkező munkavállalók számára, továbbá jelentősen tehermentesíti az 5218-as, Kecskemétet Kerekegyházával összekötő utat. A kivitelezést a Colas Zrt. végzi, a munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket