Bronzérmes a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó

Bronzérmes lett a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang (az elfutamban Krueger John-Henry futott) összeállítású magyar rövidpályás gyorskorcsolycsapat a pekingi téli olimpia vegyesváltó versenyében.

Az olimpiák történetében először megrendezett 2000 méteres számban a mieink a harmadik előfutamban az orszokkal, a japánokkal és az amerikaiakkal kerültek össze. Főleg a két fiú, Liu Shaolin és Krueger jóvoltából először féltávnál, majd a hajrában is átvette magyar csapat a vezetést, és végül futamgyőztesként biztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőben a mieink egy négyesbe kerültek a házigazda kínai csapattal, illetve ismét az oroszokkal és az amerikaiakkal, akik közül kisebb meglepetésre utóbbival vívtuk a legnagyobb csatát. Krueger John-Henry helyett ezúttal Liu Shaoang korizott, és remek váltásokkal, négy kiválóan korcsolyázó versenyzővel végül futamgyőztesként jutott a magyar váltó a döntőbe.

Ahol a kínaiak mellett Kanada és Olaszország várt a mieinkre. Féltávnál a magyar versenyző, Kónya Zsófia összeakadtt kanadai riválisával, és ugyan a magyar csapat így csak negyedik helyen futott be, a kanadaiakat végül – teljesen jogosan – kizárták, így a vegyesváltónk megszerezte a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás második téli olimpiai érmét!

Végeredmény:
1. Kína
2. Olaszország
3. MAGYARORSZÁG

origo.hu

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket