Az elmúlt hét közlekedési tapasztalatai, vízen is sok az ittas vezető

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök az elmúlt héten szárazföldön és vízen több ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A múlt héten az egyenruhások a közutakon 16, míg vízen 6 ittas vezetővel szemben kezdeményeztek eljárást. A közlekedésrendészek 524 gyorshajtót mértek be a vármegye útjain, valamint 9, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intéztek. A rendőrök 217 kerékpárost ellenőriztek, és 41 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem!

Felhívják továbbá a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat! A közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrök folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat és a balesetek számának csökkentése.

police.hu

Legfrissebb hírek

Névtelen terv - 2023-07-27T145237.098

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot az MME

kövess minket