Autópályák mentén fosztogató bandát leplezett le a rendőrség

Autópályák, autóutak mentén a parkolóhelyeken pihenő, jellemzően külföldi autósokat kifosztó banda tagjait fogta el a rendőrség – jelentette be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A rendőrség, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészséggel együttműködve, február 27-én egyidőben csapott le a 12 gyanúsítottra Kunszentmiklóson, a bíróság pedig elrendelte valamennyiük letartóztatását – közölte Latorovszky Gábor.
    
A bűnbanda, több mint félszáz bűncselekményt követett el és az általuk okozott kár több tízmillió forint. Mint elmondta: a bűnözök az elhagyatott útmenti parkolókban pihenő, jellemzően alvó utasokra vadásztak. A módszerük lényege a meglepetés volt; ha nyitva volt a kocsi, akkor az ajtón keresztül szerezték meg az elérhető tárgyakat, telefonokat, pénztárcákat, autóstáskákat. Amennyiben zárva volt az autó, akkor betörték az ablakot és azon keresztül benyúlva kapták fel az értékeket – ismertette a rendőr ezredes.
    
Hozzátette, hogy a banda főleg az M1-es, M5-ös, M7-es autópályák és az M0-ás autóút mentén tevékenykedett. Arról is beszámolt, hogy még decemberben elfogtak öt, a bűncselekménysorozathoz köthető személyt, így 17 embert gyanúsítanak kifosztással és lopással – közölte Latorovszky Gábor.
    
Kövecs Máté a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője arról számolt be, hogy az országos rendőr-főkapitány elrendelte a különböző hatóságok bűnügyi koordinációját, így az ügyészség képviselői is részt vettek a rajtaütésben. A bíróság az ügyészség indítványára rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását – mondta a helyettes szóvivő.

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket