Aerobikos magyar arany- és ezüstérem

A szerdai versenynapon az aerobikosoknak köszönhetően újabb két érmet gyűjtött be a magyar küldöttség az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon, a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs trió a mezőny legjobbjának bizonyult, míg a csoport versenyszámban Szőllősi Pannával és Lőcsei Zoltánnal kiegészülve másodikként zárt.

    A Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint a viadal hatodik versenynapján a Bali, Mazács, Farkas trió látványos produkcióval érdemelte ki az aranyat, megelőzve az olaszokat és a románokat. Bali szerint a csoportfináléban becsúszott egy hiba, emiatt nem lett abban a versenyszámban is győzelem.
    “A triónál viszont kijött a lépés, és nagyon örülök, hogy Világjátékok-győzelmet ünnepelhetünk. Sokat dolgoztunk egy ilyen sikersorozatért, hiszen ne feledjük, hogy a játékok előtt a világbajnokságon is jól szerepeltünk” – mondta a világbajnok és Világjátékok-győztes aerobikos.
    Mazács a csapategységben látja a magyar aerobikosok sikersorozatának a titkát.
    “Igyekszünk mindenben segíteni egymást. Mindig van egy-két ember, aki pluszt tud adni a többinek. A csoportunk ezúttal egy ezüstös produkcióval rukkolt elő, a trióban pedig úgy gondolom, hogy egy katartikus élménnyel gazdagodtunk. Fantasztikus volt” – nyilatkozta.
    Mindkét magyar kick-boxos kikapott az első meccsén: az 52 kilogrammos Pálfi Viktória lengyel, a 70 kilósoknál Boros Petra pedig szerb ellenfelével szemben maradt alul.
    Vereséggel mutatkoztak be a magyar fallabdázók is: Chukwu Hannah, Szász Kincső és Farkas Balázs is kikapott az első összecsapásán. A legszorosabb meccset Farkas játszotta, ő a címvédő német Simon Rösner ellen kezdett, aki végül 2-1-re bizonyult jobbnak.
    Az íjász Molnár József sikerrel vette az első akadályokat a barebow-soknál. A selejtezőben, a jelöletlen távon ötödikként, a jelöltön pedig hetedikként lépett tovább. Az rg-s Pigniczki Fanni keddi két bronzérme után, szerdán buzogánnyal a 9., szalaggal 17. lett. A Világjátékokon eddig 66 ország versenyzői szereztek érmet. A magyarok 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal továbbra is az éremtáblázat második helyén állnak, a németek (16, 2, 9) mögött.

MTI

Legfrissebb hírek

A légi tűzoltást gyakorolták

A légi tűzoltást gyakorolták

kövess minket

X