A tiszai hal napját ünneplik Szolnokon

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tiszai Hal Napját – Sparhelt Fesztivált Szolnokon a Tisza partján, a gyaloghíd környékén és a Tiszai hajósok terén. A  város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a látogatókat.

Szeptember 24-én és 25-én a már megszokott népszerű programokkal várnak mindenkit a szervezők. Lesz haltelepítés, horgászverseny, halászléfőző verseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint színpadi programok sora.

A rendezvény hagyományos eleme a baráti társaságoknak, munkahelyi közösségeknek meghirdetett főzőverseny, amely során jó hangulatú szabadtéri „konyhai” sütés-főzés során adhatnak számot a halételfőző tudományukról.

A folyó alsó rakpartján felsorakozó vendéglátóegységek sokféle ínyencséget kínálnak majd a látogatóknak, például halászleveket, sült és rántott halat, haltepertőt.

A Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztiválhoz illeszkedik ezúttal egy, a fenntartható közlekedést népszerűsítő programelem, melynek során a Sóház úton elektromos rollereket, segwayeket, kerékpárokat próbálhatnak ki, és okosváros megoldásokat ismerhetnek meg, a Szapáry úton pedig elektromos autókat tesztelhetnek a fenntartható közlekedési módok iránt érdeklődők szeptember 24-én, szombaton 10 és 17 óra között. 

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket