A gyári dolgozók jutalmazási rendszerének újragondolását sürgeti a Mi Hazánk

A gyártó szektorban alkalmazott jutalmazási rendszer újragondolását, igazságosabbá tételét sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének vezetője.

Hangsúlyozta: ebből a forrásból származhat a gyári dolgozók bevételének akár 10-40 százaléka is, enélkül “gyakorlatilag semmit nem ér a fizetésük”, márpedig aki betegállományba megy vagy műtétre szorul, az könnyen eleshet ettől az összegtől.     

A politikus arról beszélt, a szakszervezetek által adott tájékoztatás szerint óriási a fluktuáció a hazai gyártó szektorban: az újonnan felvett alkalmazottak fele fél éven belül távozik a cégektől. Közlése szerint a feldolgozóiparban 30 százalék körüli ez az arány. Lantos János arról beszélt: e jelenség egyik oka, hogy a korábban alacsony béreket is csak hellyel-közzel korrigálták az elmúlt egy év inflációjával, ahogy az is, hogy a létszámhiány miatt leterheltek, alig kapnak pihenőidőt a dolgozók, sokakat szabadságra vagy betegállományba sem engednek el. A Mi Hazánk politikusa kiemelte: elutasítják azt, hogy a cégek a harmadik világból pótolják a Magyarországon hiányzó munkaerőt.    
Nem vendégmunkásokat kell idehozni, hanem a magyar dolgozókat kell megbecsülni – fogalmazott Lantos János.

Legfrissebb hírek

Kétkerekűek fekete napjai

Kétkerekűek fekete napjai

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

kövess minket

X