A Google az androidosok számára is elérhetővé teszi a Chrome biztonsági funkcióját

A Google az androidosok számára is elérhetővé teszi a Chrome biztonsági funkcióját, amely az inkognitó módban folyó böngészést zárja lakat mögé a kíváncsiskodó szemek elől.

Az iPhone-os Chrome böngészőben egy ideje már elérhető, mostantól viszont az androidos eszközökön is használható lesz az inkognitó módban megnyitott lapok zárolása. Ez lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy egy kóddal, vagy biometrikus (arc, ujjlenyomat) azonosítással zárolják az ilyen lapokat, így mások nem tudják azokat megtekinteni.

Ez akkor hasznos, ha a felhasználó inkognitóban nyit meg néhány weboldalt, majd átvált egy másik appra – amikor vissza akar térni az inkognitós böngészésre, akkor a Chrome megköveteli, hogy igazolja magát.

A funkció használatához nem kell más tenni, mint a Beállítások – Adatvédelem és biztonság menüben bekapcsolni az Inkognitó lapok zárolása a Chrome elhagyásakor menüpontot. Fontos, hogy a normál böngészőlapokat továbbra is azonosítás nélkül lehet megnézni. (Eltekintve attól a helyzettől, ha időközben a mobil záróképernyője aktiválódik.)

A Google azt is közölte, hogy kibővíti Biztonsági ellenőrzés funkcióját, amely képes átvizsgálni a mentett jelszavakat, és jelez, ha valamelyik kiszivárgott.

hvg.hu

Legfrissebb hírek

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket

kövess minket

X