40 ezer tonna szén érkezett Dunaújvárosba, újraindulhat egy kohó

Újraindították az egyik kohót, ami hónapokra garantálja a Dunaferr működését. Négy év alatt több mint 200 milliárd forint veszteséget halmozott fel a cég.

Az újraindított nagyolvasztóhoz működéséhez szükséges szenet, mintegy 40 ezer tonnát a brit Liberty Steel biztosította üzemeltetési szerződés keretében.

Fábián Gergely államtitkár a keddi sajtótájékoztatón elmondta, anyagilag is megrendült a cég. Csak részlegesen, 200 ezer forintig vállalta a menedzsment a dolgozók kifizetését, és fizetésképtelenség állt be a gyárban – írta meg a Portfolio.

Az állam hat hónapnyi bér kifizetését magára vállalta június végéig vagyis július elején még ezt a bért kapják a dolgozók.

A gyár továbbműködéséhez a kormány jogszabályt teremtett, mely engedélyezi a vállalkozások veszteséges működését. A Liberty Steel az előfinanszírozással biztosított szén mellett technikai szakértelmet hoz, a bérmunkáért pedig díjat fizet.

A gyár leállítása Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője szerint 3000-4000 ember munkáját veszélyeztetné közvetlenül.

forbes.hu

Legfrissebb hírek

Kétkerekűek fekete napjai

Kétkerekűek fekete napjai

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

kövess minket

X