Meghalt a négyéves kislány, akit nyolc órára a forró buszba zárva hagytak

Meghalt az a négyéves kislány, akit szerdán egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek Tomajmonostorán – írja a Blikk. A busz a helyi óvodába vitte a gyerekeket, leszálláskor pedig nem vették észre, hogy valaki még van a járműben. A kislányt szerda délután közel nyolc óra után találták meg az átforrósodott buszban, akkor életveszélyben volt és mentőhelikopterrel szállították a debreceni kórházba. Az orvosok napokon keresztül küzdöttek az életéért, de péntek reggel a szervezete feladta a harcot.

A Karcagi Rendőrkapitányság még szerdán indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

Az, hogy gyerekeket forróságban bezárt autóban hagynak, nem ritka jelenség, Amerikában átlagosan 9 naponta hal meg ebben valaki.

Az Országos Mentőszolgálat általánosságban a következő tájékoztatást adta a hasonló esetekről:

A hőguta súlyos, életveszélyes állapot, illetve folyamat, ami azonnali beavatkozást igényel! A nagy hőterhelés és a hőleadás akadályozottsága miatt ilyenkor teljesen felborulhat a szervezet működési egyensúlya, a testhőmérséklet 41 Celsius-fok fölé emelkedhet. Erős, lüktető fejfájás, hányinger, hányás mellett hamarosan tudatzavar majd eszméletlenség alakulhat ki.

Általános első teendők:

– Súlyos tünetek, tudatzavar, eszméletlenség esetén azonnali mentőhívás, stabil oldalfekvés megteremtése

– A ruházat eltávolítása, a szoros részek meglazítása (nyakkendő, nadrágszíj)

– A bajbajutott hűvös helyre juttatása, lefektetése

– Mihamarabbi hideg vizes testborogatás vagy bármilyen más hűtés

– Lassan, fokozatosan de bőséges folyadékbevitel megtartott eszmélet mellett.

telex.hu

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket