Megcsinálták a Squid Game-et a valóságban

A Mr.Beast néven tevékenykedő amerikai YouTuber polgári nevén, Jimmy Donaldson híres arról, hogy olyan játékokat talál ki véletlenszerűen kiválasztott embereknek vagy a barátainak, ahol sok pénzt vagy akár autót lehet nyerni, de volt már arra is példa, hogy a barátai egy millió dolláros szigetért versenghettek. A Squid Game megjelenését követően már a közösségi médiában többen párhuzamot vontak az ő tevékenysége közte és a sorozat között. Jimmy is nagy lehetőséget látott benne, így nem sokkal a sorozat megjelenését követően a TikTok oldalára kitett egy videót, ahol azt mondta, hogy 10 millió like-ért cserébe megcsinálja a sorozatot a valóságban. A tízmilliós szám gyorsan összegyűlt a videóra és be is tartotta az ígéretét és elkészítette a Squid Game a valóságban című videóját, ahol a győztes 456 ezer dollárral lehetett gazdagabb.

A forgatásra 456 embert választottak ki versenyzőnek, csak úgy, mint a sorozatban és megépítették a sorozat helyszíneinek mását is. Készült a videóhoz külön mozgatható baba, ami az első játékból ismerős, sőt több ember folyamatosan figyelte a játékosokat is. Itt, ha valaki kiesett nem kellett attól félnie, hogy lelövik, de a show kedvéért egy szerkezet segítségével hasonló hatást értek el, sőt mi több a kiesett játékosok is gazdagabbak lettek kétezer dollárral.

A játékoknak a pontos mását készítette el, kezdve a piros lámpa zöld lámpával egészen az üveges feladatig, de egy kisebb változást eszközölt a végén. A játékosok nem a sorozat nevét adó játékot a kalmárfogót játszották a végén, hanem egy annál egyszerűbb székfoglalót. Ahogy a videóban is elhangzik: „Valljátok be, hogy ti se értitek a szabályokat, ahogyan mi sem. Amerikaiak vagyunk nem Koreaiak, így ezt (székfoglalót) fogunk most játszani a végén”

A játék teljes költsége a videós bevallása szerint 3,5 millió dollár volt, ami meghaladja az 1 milliárd forintos összeget, de Jimmy ezt nem bánhatta meg, hiszen vélhetően sok új feliratkozóval fog kiegészülni a már 77,2 millió főt számláló követőtábora. Ha ez nem lenne elég a videó a megjelenését követő 24 órában, már több mint 40 millió megtekintést produkált.

A videót itt ti is megnézhetitek:      

Legfrissebb hírek

teherautó (1)

Súlykorlátozást vezetnek be Szolnok és Jászberény között

kövess minket