Márki-Zay Péter Szolnokon: szabadságot ad az országnak az ellenzék

Márki-Zay Péter szombaton Szolnokra látogatott. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Kossuth téren mondott beszédet.

Előtte azonban még Sziráki Pál beszélt. Az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje szembesítette hallgatóságát a fideszes propagandával és a valósággal. Szerinte a kettő között lévő szakadékot a Fidesz hazugsággal próbálja feltölteni. 
Helyi vonatkozását azzal ábrázolta, hogy Szolnok a Legélhetőbb magyar város címmel büszkélkedhet. Ezzel szemben azonban a város koszos,és romokban van a közműellátás. Egy nap hat csőtörés is előfordul, folyik el a közpénz.. Leromlott a közösségi közlekedés színvonala. A városba nem lehet bejönni reggel és nem lehet elhagyni este autóval. A Csáklya utcai híd már 10 éve hever a döntéshozók asztalán. Szolnok az a város, ahol még a távfűtést sem sikerült megnyugtatóan megoldani. Feltette a kérdést, milyen jövője van annak a városnak, amely felszámolja a felsőoktatást, amelynek a ipari parkjába az elmúlt 10 évben egy befektető sem érkezett? Milyen város az, amelyik olyan térség központjában van, ahol a legrosszabb a közutak állapota? 
Úgy vélte, a legszomorúbb az, hogy olyan városban élünk, ahol a lakók 40 százalékának egy fillérje nem marad a hónap végére.

Kijelentette, ezzel párhuzamosan azt halljuk, hogy szárnyal a gazdaság, 400 ezer forint felett van az átlagkereset, és hogy nem hagynak senkit az út szélén.Ez a felsorolás is igazolja azt, hogy Szolnok is a fideszes hazugságok, a kettős beszéd áldozatává vált. 
Kijelentette, a Fidesz hatalomgyakorlásának központja a hazugság.Nagyon sokan felismerték ezt, ezért is valósulhatott meg az ellenzéki összefogás. A következő lépés az, hogy menjen el mindenki szavazni, mert amíg Orbán lesz hatalmon, addig semmi érdemi változás nem lesz.
Ezt követően Márki-Zay Péter azt mondta, hogy tisztességes embereket azért bélyegeznek meg, mert nem tűrik a lopást. A propagandasajtó rózsaszín világot próbál varázsolni, ugyanakkor nem gondoltunk volna 30 évvel ezelőtt, az most megtörtént: hatósági áras a csirkefarhát, a boltokban plakátokon hirdetik, hogy a kormány milyen élelmiszerek árát fagyaszotta be.  Nem gondoltuk volna, hogy hazánk az Unió második legszegényebb országa lesz. Nem gondoltuk volna, hogy az egészségügyi ellátás ennyire leromlik, és emiatt hazánkban haltak meg lakosságarányosan a legtöbben a Covid miatt.Kijelentette, ha a románok tudtak elszámoltatni, akkor az új kormány itt is tud majd. Meg fogjuk mutatni, hogy mi is tudunk elszámoltatni. Az első lépés az lesz, hogy csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez.
Az új kormány fontosnak és sürgősnek tartja a lakhatási és a szociális válság megoldását. Mint mondta, visszatérnek a nyugdíjak vegyes indexálásához. 
Ha Orbán nem félne az ellenzéki összefogástól, nem osztogatna milliárdokat hatalmának megőrzése érdekében. Az ellenzék összefogása megteremtette azt a lehetőséget, hogy leváltsa ezt a rendszert.Kijelentette, egy tisztességes, felemelkedő és nem egy ereszen leereszkedő országban szeretnénk élni. Arra kérte hallgatóságát, hogy tegyenek meg mindent a választások tisztasága érdekében, ezért minél többen jelentkezzenek szavazatszámlálónak.
Az egységes, összefogott ellenzék adja meg az országnak azt a szabadságot, aminek révén az ország végre elindulhat fölfelé. Ehhez Szolnokon és körzetében Sziráki Pálra kell szavazni.

Hangsúlyozta, soha ilyen jó esélye nem volt az egységes ellenzéknek a győzelemre, mint most van. Példának Hódmezővásárhelyt hozta fel, ahol neki nulla százalék esélyt adtak és 57 százalékkal győzött 2018-ban, utána 2019-ben így történt, most pedig az előválasztáson is 57 százalékkal győzött. 
Az, hogy ez így történhetett, a rá szavazóknak köszönheti. Azoknak, akik benne egy hiteles alternatívát láttak. Hittek, reméltek és győztek. El tudták kergetni a korrupciót, fel tudták szabadítani Hódmezővásárhelyt és ez így történhet az országgal is. 
Ahhoz, hogy ismét megtörténjen a csoda, mindenkinek össze kell fogni, mindenkinek fel kell vállalnia a hitét. Legyen mindenki büszke arra, hogy a többség a becsületes, tisztességes Magyarországban hisz. Mindenkihez el kell juttatni az igazságot, a megtévesztett emberekhez is, akiket a Fidesz csupa olyan dologgal riogat, amit ők maguk követtek el.
Ha mindannyian elmennek szavazni, akik hisznek az igazságos Magyarországban, akkor lehetséges a győzelem, akkor megtörténhet a csoda és el lehet kergetni Orbánt. Nem Soros és a migránsok fognak jönni, hanem a szabadság és a jólét. A szeretet hatalma fogja felváltani a hatalom szeretetét.

Legfrissebb hírek

8bc3b2aaf4244322b913d6aa7531846c

Elájult Magyarországtól a hazánkban forgató hollywoodi világsztár 

kövess minket