Közlekedési rendőrök versenyeztek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Szolnokon rendezte meg a XI. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny megyei döntőjét.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására. 
A XI. Szakmai Közlekedésrendészeti versenyt Kosztyó Gábor r. alezredes a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg a minap a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban. 
A megnyitót követően a megye 17 közlekedési rendőre a KRESZ és szakmai tesztlapok kitöltésével kezdte meg a versenyzést. Az elméleti fordulót követően megmutathatták gyakorlatban is tudásukat. Karos forgalomirányításból, valamint szolgálati gépkocsival és motorral vezetéstechnikai jártasságukról is számot adtak.  

Az országos versenyen megyénket motoros járőr kategóriában Eckbauer János rendőr főtörzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály forgalomellenőrzője, karos forgalomirányító kategóriában Rékasi Róbert rendőr törzszászlós, a Szolnoki Rendőrkapitányság helyszínelő- és balesetvizsgálója, míg gépkocsizó járőr kategóriában Varga Tamás rendőr zászlós, a Szolnoki Rendőrkapitányság helyszínelő- és balesetvizsgálója képviseli.

Szitár Ferenc rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes eredményesnek, és színvonalasnak értékelte a megyei döntőt, valamint kiemelte munkatársai szakmai felkészültségét.

Fotó: police.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket