Folytatódik a Véső úti beruházássorozat

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a szolnoki Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék. Ezúttal a Véső úti R.A.J.T. projekt részeként megvalósuló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője.

Szalay Ferenc elmondta, gyakorlatilag teljesen új arculatot kapott a terület,  hiszen az elmúlt évek során megújult a kosárlabdacsarnok, a vívócsarnok, az egykori Máv strand, a Véső úti sporttelep is, mindezek pedig a környéken élők ingatlanjainak értékét is jelentősen emelte.

A jelenleg zajló beruházás során a korábban küzdősport szakosztály által használt, illetve a sport tevékenységekhez kötődő kiszolgáló épületek felújítása, illetve a leromlott állapotúak helyett újak építése zajlik. – ismertette Rózsa József.

A beruházás során egy minőségében új küzdősport aréna létesül, melyhez egy épületegységként kapcsolódik műhely, raktár, garázs és egy felújított irodaépület. A sporttelepen lévő teniszpályákhoz új öltöző- és rendezvénytermet alakítanak ki.

A pályázat keretében már korábban megépült 157 férőhelynyi parkoló, melyből a központi – egy tömbben kialakított 127 férőhelyes – közösségi térként is funkcionál. A tömegközlekedéssel történő elérhetőség érdekében egy új buszöblöt és buszvárót építettek, valamint kerékpárutat és járdát.

A térség csapadékvíz elvezető hálózata is megújult az elmúlt években, illetve felújították a Horog utat, és teljesen újjászületett a Bolt köz is, így a Véső úti intézmények megközelíthetősége jelentősen javult.

Fotó: info.szolnok.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket