A biztonság hete

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a MABISZ társzervezésében 6. alkalommal rendezték meg a Biztonság Hete programhetet szeptember 19-24 között.

Országosan több helyszínen tartottak közlekedésbiztonsági és egyéb biztonsági ismereteket fejlesztő programokat, amelynek üzenete: kis odafigyeléssel a balesetek többsége elkerülhető.

A programhéten a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság szakemberei aktívan részt vettek több szolnoki rendezvényen is, ahol hangsúlyt fektettek a széleskörű tájékoztatásra és balesetmegelőzési ismeretek erősítésére. 
A szeptember 21-én gyermekek részére szervezett városi programon játékos formában bővítették a fiatalok közlekedési tudását. Másnap a Bringás Reggelire érkező kerékpárosok egy KRESZ tesztlapot tölthettek ki, amelynek javítása interaktív módon történt a közlekedési rendőrökkel. A nagy érdeklődés övezte programon több száz láthatósági eszközt ajándékoztak a rendőrök kicsiknek és nagyoknak. 
A hét zárásaként szeptember 24-én a Tiszai Hal Napja városi rendezvényen vettek részt a balesetmegelőzési bizottság munkatársai. A családok által látogatott programon ki lehetett próbálni a biztonsági öv szimulátort, a mágneses táblákat, a részegséget szimuláló szemüvegeket, a kocka puzzle-t, be lehetett ülni egy rendőrautóba, ki lehetett tölteni egy KRESZ tesztlapot. Természetesen minden érdeklődő láthatósági eszközt kapott ajándékba.  

Fotó: police.hu

Legfrissebb hírek

central-0791745314-e1712663681363-1024x576

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

kövess minket